התקרחות

התקרחות – למה זה קורה ואיך אפשר לטפל בזה?

התקרחות היא תופעה שכיחה ומוכרת, היא גורמת לרבים חוסר ביטחון ורגשי נחיתות לגבי המראה שלהם ורצון למצוא פתרון לתופעה המטרידה.
האם ניתן למנוע התקרחות או לעצור אותה? מהן דרכי הטיפול בתופעה?
כיצד ניתן להשיג מראה של שיער מלא למרות ההתקרחות, לשמור על מראה טבעי ולהיראות מיליון דולר?

כדי לענות על כל השאלות הבוערות האלו, נבין תחילה למה זה קורה, למה אנשים (גברים ונשים) סובלים מתופעת התקרחות?

התקרחות – מה זה בכלל?

נתחיל בקצת עובדות:
רוב הגברים סובלים מהתקרחות או נסיגת קו השיער – מפרצים, זה מתחיל לאחר גיל ההתבגרות, ממשיך להתפתח עם השנים כך שעד גיל 70, כ-80% מאוכלוסיית הגברים יחוו התקרחות או דילול שיער ברמה מסויימת.
למרות מה שבדרך חושבים, התקרחות היא אינה בעיה גברית בלבד והיא קיימת גם בקרב נשים אך היא שונה באופן שבו היא מתבטאת:
אצל גברים – תחילה נשירה באזור המפרצים, החלק הקדמי של השיער היוצר צורה המזכירה את האות M באנגלית, לאחר מכן היא תמשיך לקרחת בחלק העליון של הקרקפת (פדחת) שלבסוף ייצרו קרחת אחידה במרכז הראש.
אצל נשים – להבדיל מהתופעה אצל הגברים, התקרחות אצל נשים לא תופסת אזור שלם בראש אלא מתפזרת בכל הראש ויוצרת שיער דליל, עם מעט נפח וכיסוי לא אחיד על כל הקרקפת.

מה הן הסיבות להתקרחות?

קיימות שתי סיבות עיקריות לתופעת ההתקרחות:
גנטיקה – תופעת ההתקרחות יכולה לעבור מהאבא או מהאמא. אם אחד ההורים שלנו סובל מבעיית התקרחות גנטית, ייתכן מאוד וגם אנחנו נסבול ממנה בשלב כלשהו.
פעילות הורמונלית – התקרחות היא בעצם תהליך, בתהליך זה לוקח חלק הורמון הנקרא דיהידרוטסטוסטרון – DHT שכשמו כן הוא – מגיע מההורמון הגבר הטסטוסטורון. הטסטוסטרון עובר עיבוד באמצעות אנזימי 5 אלפא הקיימים בריכוז גבוה אצל מי שסובל מהתקרחות וכך עולה הריכוז של הדיהידרוטסטסטסטורון וההתקרחות מתחילה.

מעבר לשתי הסיבות הללו, ישנם עוד גורמים שיכולים לגרום להתקרחות: מחלות שונות ובייחוד מחלות עור, חוסר איזון תזונתי, חוסרים ב:בברזל, ויטמין B12, חומצה פולית ועוד, לחץ נפשי, תרופות וטיפולים כימותרפיים.

מה קורה לזקיקי השיער בתהליך ההתקרחות?

בואו נתחיל מהמצב הנורמטיבי ביותר – על הקרקפת שלנו ישנם בממוצע מאה אלף שערות!
כל יום נושרות מראשינו בצורה טבעית כ- 130 -150 שערות מהקרקפת, לזקיקי השיער על ראשינו יש מעגל חיים שהוא: צמיחה – נסיגה – מנוחה – נשירת הסיב.

זהו כמובן בתהליך הטבעי שקורה לכולם במצב נורמטיבי, אז מה משתבש או שונה אצל אנשים מקריחים?

בקרב אנשים הסובלים מהתקרחות – ישנו תהליך שגורם לסיבי השיער להפוך להיות דקים יותר והוא נקרא: מיניאטוריזציה והוא גורם לשיער להידלל. במקביל לתהליך זה, שלב צמיחת השערה קצר יותר, לעומת שלב המנוחה של זקיקי השיער מתארך ומחליש את השיער.

האם ניתן לטפל או למנוע את בעיית ההתקרחות?

כאשר מדובר בהתקרחות הנובעת ממחלות, תרופות ובעצם כל הסיבות מעבר לתורשה, אין דרך למנוע זאת כי מדובר בתופעת לוואי של טיפול או מצב בריאותי המשליך על ההתקרחות.
אך כשמדובר בסיבות גנטיות, ישנם פתרונות.
כל פתרון צריך להיות מותאם אישית למטופל, מותאם לסיבה ולקצב התקדמות ההתקרחות.
הטיפולים האפשריים הם:
– תכשירים מקומיים כמו תמיסות למריחה על גבי הקרקפת המיועדת לשימוש לגברים ונשים.
– לקיחת תרופות המסייעות בהאטת התהליך ומעכבות את פעולת אנזימי 5 אלפא.
השתלות שיער
– פתרונות נוספים הפועלים יותר על הצד האסתטי אך לא מונעים התקרחות כמו: פאות, תוספות, קעקועי שיער ועוד.

חשוב להבין שלא כל טיפול מתאים לכל מי שסובל מהתקרחות, לכן חשוב תחילה להבין מהי הסיבה, מה יעיל עבורכם ולבחור בקפידה את אנשי המקצוע.

שיתוף:

כתבות
נוספות

On Key

Related Posts

מיקרופיגמנטציה

מיקרופיגמנטציה

מיקרופיגמנטציה – הפתרון האולטימטיבי לפני שנעמיק ונבין מהי בעצם מיקרופיגמנטציה ומה הטיפול הזה נותן, נבין למה מגיעים אליו.רבים מהגברים (גם נשים כמובן אך פחות) סובלים

מיקרופיגמנטציה לשיער

הדמיית שיער – שאלות נפוצות

מה ההבדל בין מיקרופיגמנטציה לטיפול הדמיית שיער? שאלה מעולה! רבים מתבלבלים וחושבים שמדובר בשני טיפולים שונים אבל מדובר באותו הטיפול בדיוק, הדמיית שיער בשיטת מיקרופיגמנטציה.

מיקרופיגמנטציה לשיער

טיפול הדמיית שיער

הדמיית שיער – מה חשוב לדעת? סובלים מנשירת שיער? בטח כבר יצא לכם לשמוע על הדמיית שיער בשיטת מיקרופיגמנטציה. אז מה באמת חשוב שתדעו על

מילוי שיער – מה האפשרויות

למה מילוי שיער כל כך חשוב ומהן האפשרויות הקיימות היום בתחום? כמה חשוב ומשמעותי השיער שעל ראשנו! כל המראה שלנו משתנה בעקבות האורך, הצבע, העובי

השתלת זקן

השתלת זקן

השתלת זקן – מה זה בדיוק ולמי זה יכול להתאים? השתלת זקן – שמעתם על זה פעם? זהו טיפול אסתטי הצובר תאוצה רבה בשנים האחרונות,